0-2 74 min

Varningar
Fredrik Sjöstedt 74 min
Anders Nilsson 90 min

Första förlusten i hemmamötet med Sövestad. Som vanligt blåste det friskt på Smygehamns IP och första halvleken var det gästande Sövestad som hade medvind. Storväxta Sövestad var riktigt hungriga och la i högsta växeln från början. I den 7:e minuten kommer en Sövestadspelare fri med Anders Ohlsson i målet men Anders gör en fantastisk fotparad och får ut bollen till hörna. I den 8:e minuten gör Anders Ohlsson en ny fin räddning, den här gången på ett hårt skott. I den 9:e minuten slår Sövestad en fin hörna där en Sövestadspelare från nära håll nickar mot mål men Anders Ohlsson gör en kanonräddning även där. De första 10-12 minuterna av matchen har Östra Torp ordentliga problem och vi kommer knappt över mittlinjen. I den 17:e minuten kommer Östra Torps första avslut då Martin Jönsson skjuter ett skott med yttersidan som går tätt tätt över ribban. Nu jämnas spelet ut och Östra Torp får tag i taktpinnen under en tid. I den 28:e minuten skjuter Filip Zahn ett hårt skott från 16-meterslinjen som dessvärre går rakt på målvakten. I den 37:e minuten kommer Torps bästa chans. Johan Revesz spelar in en boll i Sövestads straffområde på marken mot Anders Nilsson och någon meter innan studsar bollen på en tuva upp i luften så att Anders Nilsson kan dra på ett tungt volleyskott som drar sig mot krysset men målvakten gör en helt fantastisk räddning och får ut bollen till en Torphörna. I den 42:a minuten avslutar Filip Zahn från nära håll men målvakten räddar igen. Första halvlek slutar 0-0 och man kan väl säga att första halvan var Sövestads och andra halvan var Östra Torps. Målvakterna spelade båda fantastiskt och 0-0 var nästan ett under. I andra halvlek är det således Östra Torp som har vinden i ryggen och spelet domineras och kontrolleras av Torp men vi har svårt att skapa de där riktigt heta chanserna. I den 69:e minuten skjuter Filip Marras ett tungt vänsterskott från 25 meter som målvakten lyckas rädda ut till hörna. I den 73:e minuten lyfter Sövestad in en frispark i Östra Torps straffområde och efter viss tveksamhet i Torps försvarsspel dimper bollen ner hos en fristående Sövestadspelare som sätter 0-1 högt bakom Anders Ohlsson. Minuten senare kommer Sövestad 2 mot 1 och bollen spelas snett fram till den fria spelaren som stöter in 0-2. Var det inte offside här? Det kändes som om luften gick ur oss här men vi försökte och försökte utan att skapa något. Närmst kom Martin Jönsson som i den 88:e minuten prickade ribban. Östra Torps första förlust i årets seriespel är ett faktum. I nästa match väntar IFK Ystad på bortaplan på tisdagen den 9:e juni klockan 19.00.